Diensten

Veiligheidscoördinatie

Veiligheidscoördinatie is verplicht voor alle bouwwerven waar minstens twee partijen, tegelijkertijd of achtereenvolgens aan het werk zijn. Sinds het ontstaan van de wetgeving hieromtrent, zoals vastgelegd in het KB van 25 januari 2001, is Vekmo als Veiligheidscoördinatiebureau een bekende en gewaardeerde partij.

Intussen zijn we met een 15-tal eigen professionals en een 10-tal vaste freelancers, uitgegroeid tot het grootste Belgische Veiligheidscoördinatie- & adviesbureau.

De voorbije jaren stonden we in voor de begeleiding van ongeveer 3.000 projecten van diverse aard: residentiële-, school- en kantoorgebouwen, rust- en verzorgingsinstellingen, ziekenhuizen, wegeniswerken, waterzuiveringsinstallaties, spoorwerken, werken van burgerlijke bouwkunde en grote industriële projecten.

Lees meer

Safety Consultancy

De Preventieadviseurs van Vekmo zijn actief in diverse industriële- en bouwbedrijven, waar extra expertise en ondersteuning nodig is voor de optimalisatie van het Preventiebeleid. Onze professionals zijn perfect op de hoogte van de Welzijnswetgeving (KB van 4 aug. 1996) en de verschillende uitvoeringsbesluiten (bv. de KB's i.v.m. Dynamisch Risicobeheersingssysteem, Risicoanalyses, Globaal Preventieplan, Jaaractieplan, enz.). 

Wij werken steeds op maat van de klant.

Ook voor de implementatie van veiligheidszorgsystemen zoals OHSAS18001, VCA en BeSaCC kan u op onze knowhow beroep doen.

Lees meer

Veiligheidsopleidingen

De persoon die de functie van Veiligheidscoördinator uitoefent, moet conform het KB betreffende Tijdelijke of Mobiele Bouwplaatsen beschikken over een diploma niveau A of niveau B. Een diploma niveau A is vereist voor grote bouwprojecten (> 3,2 miljoen euro). Voor kleinere bouwprojecten volstaat het diploma niveau B.

VEKMO is een door de overheid erkend opleidingsinstituut. Wij bieden volgende mogelijkheden aan tot het behalen van een diploma Veiligheidscoördinator niveau A of niveau B. 

Opleidingspakketten

1. Opleiding Veiligheidscoördinator niveau A (160u, Scroll naar onder voor het lessenoverzicht!): 2.950 euro, excl. BTW

REGISTREER HIER 
2. Opleiding Veiligheidscoördinator niveau B (80u, Scroll naar onder voor het lessenoverzicht!): 1.900 euro, excl. BTW

REGISTREER HIER
3. Bijscholingslessen voor Veiligheidscoördinatoren & Preventieadviseurs (Keuze uit meer dan 20 onderwerpen. Scroll naar onder voor het lessenoverzicht!): 150 euro, excl. BTW per les. Kies bij de registratie voor de juiste module.

REGISTREER HIER

De lessen gaan door in onze opleidingszaal te Heverlee.

Zelfstudie

Heeft u niet de tijd om deel te nemen aan de lessen, dan kan u na het zelfstudietraject deelnemen aan het examen Veiligheidscoördinator niveau A of niveau B. De voorbereiding op het examen bestaat uit de zelfstudie van de vigerende wetgeving (Welzijnswet, KB’s Tijdelijke & Mobiele Bouwplaatsen ea.) en de relevante publicaties die door u zelf worden opgezocht. U krijgt van ons ter aanvulling een documentatiemap. U zal zelf het één en ander moeten opzoeken om op het examen goed te scoren. Bij twijfel volgt u best ons volledig opleidingspakket niveau A of niveau B. U kan zich als voorbereiding ook registreren voor één of meer van onze 'Losse Modules'. Voor info en prijzen over die modules, zie ‘Bijscholingen voor Veiligheidscoördinatoren & Preventieadviseurs’ bij de opleidingspakketten.

Prijs Zelfstudie (incl. documentatie en examen): 1.100 euro, excl. BTW - REGISTREER HIER

De examendagen worden maandelijks voorzien op de laatste dinsdagochtend van de maand en worden als volgt verrekend:
- 1e examenkans theorie & praktijk (mondelinge verdediging eindwerk) inclusief zelfstudie
- 2e examenkans theorie: 150 euro
- 2e examenkans praktijk: 300 euro

 Lees hier de betalings- en deelnemingsvoorwaarden voor zowel de opleidingen als zelfstudiekeuze.

 

Lessenoverzicht

Lees meer

Wenst u een offerte op maat?

Vul het formulier in en wij contacteren u binnen de 5 werkdagen. 

VRAAG HIER UW OFFERTE